Білім процессінде қолданылатын квест-технологиясының инновациялық рөлі - Абдуллаева A.A.; Черепанова A.S. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Білім беру жүйесінде жаңа тәсілдердің дамуы бұрын қолданылмаған оқыту технологияларын қолдануды талап етеді. Ақпараттық -коммуникациялық технологиялардың дамуы қазіргі білім берудегі өзгерістерге үлкен әсер етеді. Бұл мақалада білім беру процесінде қолданылатын технологиялардың бірі - оқушылардың өзіндік білімін арттыруға және олардың практикалық дағдыларын жетілдіруге арналған квест технологиясы талқыланады. Мақалада сонымен қатар веб -квест анықтамасы, деңгейлері, құрылымы мен міндеттері қамтылған. Қысқа мерзімді және ұзақ мерзімді веб-квест түрлері сипатталған. Квест сабағы мен қарапайым сабақтың айырмашылығы зерттеледі. Интерактивті қарым-қатынасын таландыратын және ойыншыларды біріктірудің жақсы әдісі болып табылатын жеке мақсаттарға жету үшін оқушылар арасындағы қарым -қатынасқа негізделген. Квест технологиясы ізденіске қатысушылардың интерактивті өзара әрекеттесуіне, танымдық және ойлау белсенділігін арттыруға жағдай жасайды. Сонымен қатар ол барлық білім беру салаларының интеграциясында жүзеге асады, өйткені қойылған міндеттерді шешу барысында әр түрлі іс -әрекеттердің практикалық үйлесімі орын алады.