ЖОО-да жайлы білім беру ортасын қамтамасыз етудің негізгі факторы ретінде экологиялық білім беруді жақсарту үшін эргономикалық тәсілді қолдану - Длимбетова, Г.К.; Дзятковская, Е.Н.; Сандибекова, А.К. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Бұл мақалада эргономикалық тәсіл қолайлы білім беру ортасын қамтамасыз етуге және сол арқылы университеттегі экологиялық білімді оңтайландыруға қалай ықпал ететіні қарастырылады. Сондай-ақ, білім беру сапасын арттыруда эргономиканы қолданудың әртүрлі аспектілері көтеріліп, эргономикалық тәсіл студенттерді оқыту сапасын арттыруға ықпал ететін негізгі бағыттар анықталды. Осы саладағы эргономикалық зерттеулердің нәтижелері университетте жайлы білім беру ортасын құруда тиісті шешімдер жасауға мүмкіндік беретін жақсы бастама болып табылады деген қорытындыға келді.