Күміс университет студенттерінің өмір сүру сапасының индексін бағалау бойынша зерттеу нәтижелері - Ракишева, Г.М.; Лепешев, Д.В.; Сабитова, Д.С.; Жантемирова, М.Б.; Навий, Л.Н. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Мақалада Э. Стиглицтің әлеуметтік геронтология теориясына негізделген әдістемелік тәсілдер көрсетілген, Күміс университеті студенттерінің өмір сапасының индекстерін бағалау әдістері мен нәтижелері берілген. Әлеуметтік-психологиялық әл-ауқат көрсеткіштеріне әсер ететін өмірлік процестердің жұмыс істеуі саласындағы тәуекелдер және күміс жастағы адамдардың өмірлік белсенділігін сақтау жағдайлары анықталды. Сонымен қатар, олардың өміршеңдігіне әсер ететін психоәлеуметтік факторлардың маңызды сипаттамасы берілген. Сондай-ақ егде жастағы адамдарға бейресми білім беруді ұйымдастырудың одан әрі дамуы мен құрылымдық мазмұнының алғышарттары айқындалып, егде жастағы адамдардың өмір сапасының индекстері арасындағы анықталған (оң/теріс) байланыстар тұжырымдалған.