Интербелсенді әдістер арқылы балалардың тілін дамыту - Джаздыкбаева, М.Б.; Касымбеков, Ж.А. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Мақалада мектеп жасына дейінгі ұйымдастырылған іс-əрекетінде интер белсенді əдістерді пайдалану арқылы балалардың тілін дамыту жолдары қарастырылған. Зерттеу барысында интербелсенді əдістердің балаға тигізер жақсы жақтарын отандық ғалымдар еңбектері арқылы тұжырым жасай отырып, мақала мазмұнында автор ауызша қатынастың алуан түрлі кұралдарын ана тілінде жəне басқа тілдерде қарым-қатынас пен өзара іс-əрекет құруда, тілдің қажетті лексикалық жəне грамматикалық кұралдарын талдау жəне оларды ойындарда, шығармашылықта жəне іс-əрекеттің басқа түрлерінде пайдалануға үйретіп, өздігінен білім алуға ұмтылуға, өзіндік шешімдер жасауға, ойын үстінде жаңа білімді меңгеруге, ұжымдық, топтық, жеке тапсырмаларды орындау барысында тілдік құзыреттілігін қалыптастыруға болатынын дəлелдейді.