Шетел тілдерін оқытуда дуалды оқыту жүйесін қолданудың әдістемелік негіздері - Саурыкова, Ж.М.; Нурманалиева, У.Т. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Бұл мақалада ЖОО-да болашақ шетел тілі мұғалімдерін даярлауда дуалды оқыту жүйесі арқылы оқу сапасын арттырулың жəне де түлектердің келешектегі жұмыс орнына бейімделу кезеңін өтуге дуалды оқытудың тиімділігін арттыру мəселелері қарастырылады. Сондай-ақ, зерттеу барысында дуалды оқыту үрдісінде болашақ шетел тілі мұғалімдерін педагогикалық қызметке кəсіби даярлаудың жоғары деңгейіні артуы, білім беру мекемелерінде нысаналық жұмыс дағдылары қалыптасатын білікті жəне сауатты түлектерді даярлау мəселелерін шешудің оңтайлы əдіс-тəсілдері атап көрсетілген. Дуалды білім беру жүйесі арқылы студенттер тек дəрістерге қатысып қана қоймай, жұмыс беруші мекемелердің қызметтеріне де қатысып, кəсіби құзыреттіліктерді мəдени тұрғыдан қалыптастыруға даярлықтан өтуге мүмкіндік алу жолдары сипатталған.