Көптілді білім беру жағдайында болашақ педагогтің коммуникативтік құзыреттілігін дамыту - Тлеубай S.; Сыздыкбаева A.; Ибраева M. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2021)
Зерттеуде көптілді білім беру жағдайында болашақ педагогтердің коммуникативтік құзыреттілігін дамыту қарастырылды. Біз коммуникативтік құзыреттілік пен көптілді білімге қатысты кейбір әдебиеттерді зерттедік. Зерттеудің мақсаты болашақ педагогтің коммуникативтік құзыреттілігін дамытудың психологиялық-педагогикалық ерекшеліктерін анықтау болды. Эксперимент мақсатына жету үшін коммуникативтік құзыреттілік деңгейін анықтау және коммуникативті құзыреттілікті қалыптастыру үшін Л. Михельсонның коммуникативтік құзыреттілік әдістемесі қолданылды. Болашақ педагог әр түрлі әдебиеттерді, шетел тілін зерттеу арқылы зерттеуге байланысты отандық және шетелдік зерттеулерді талдайтын бірқатар сапалы және сандық әдістерді қолданады. Сонымен қатар, шет тілі әр түрлі ресми немесе бейресми жағдайларда бір тілден екінші тілге ауыса отырып, сыни ойлау дағдыларының дамуымен және сол тілде өз ойын кәсіби түрде жеткізе білуімен сипатталады. Болашақ педагог кәсіби және күнделікті өмірде үш тілде коммуникативті сөйлей алуы керек және өз ойларын нақты білдіріп, педагогикалық және психологиялық саладағы ерекшеліктерін білуі керек.