Орта мектепте шет тілін оқытуда фразеологиялық бірліктерді қолданудың әдістемелік тәсілдері - Ибраева, З.Р.; Булатбаева, К.Н.; Веселинов, Д. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Зерттеудің өзектілігі оқушыларды бейнелі және экспрессивті шетел тілінде сөйлеуімен таныстырудың маңызды көздерінің бірі фразеологиялық бірліктер қоры болып табылатындығымен анықталады. Тілдің фразеологиялық қоры ұлттық-мәдени дәстүрлерді, дүниетанымның құндылықтарымен ерекшеліктерін көрнекті және айқын көрсететін, сондай-ақ қазіргі әлемдегі мәдениетаралық қарым-қатынастың рөлі тез артып келе жатқан ең қызықты және өнімді объектілердің бірі болып көрінеді. Зерттеудің мақсаты -фразеологиялық бірліктердің рөлі мен әдіснамалық маңыздылығын негіздеу және анықтау, яғни оқушылардың мәдениаралық коммуникативті құзыреттілігінқалыптастыру мақсатында орта білім берудің әртүрлі деңгейлерінде ағылшын тілін оқыту процесінде мақал-мәтелдерді қолдану. Ағылшын тілін оқыту процесінде мақал-мәтелдерді қолдануға арналған жаттығулар кешені әзірленіп, сыналды. Зерттеу нәтижелері мектепте, колледжде және басқа білім беру ұйымдарында ағылшын тілін оқытуда тікелей оқу процесінде қолдануға болады. Зерттеу материалдарды ағылшын тілін оқытуға арналған оқу бағдарламаларын, оқу құралдарын әзірлеу кезінде пайдалануға болады.