Әлеуметтік педагогикадағы виктимизация факторлары - Мурзагулова М.D.; Атемова, К.Т.; Жунисова D.A.; Алкожаева, А.; Сулейменова L.А.; Ертисова S.B. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Мақалада виктимизация факторлары жан-жақты әрі жүйелі талқыланады. Виктимизация факторларын зерттеген ғалымдар еңбектеріне кешенді шолу жасалынып, қорытындыланады. Виктимизация факторларын саралап ажырату болашақ әлеуметтік педагог мамандарын жасөспірімдердің виктимді мінез-құлқының алдын алуға даярлауда алғашқы тәсілінің бірі. Қазіргі уақытта қоғамдық қатынастардың күрделене түсуі виктимизация факторларының мәдени, психологиялық, әлеуметтік, экономикалық т.б. жан жақты зерттеу маңызды. Мақала авторлары жеке тұлғаны құрбан етудің субъективті және объективті факторларын қарастырады. Олар виктимизация факторлары және олардың әртүрлі ғылыми салалардағы маңыздылығына жанжақты шолу жасайды.