Құмар ойынға тәуелді адамдардың психологиялық ерекшеліктері және құмар ойынға аддикциясы бар адамдармен жұмыс істеу бағыттары - Садвакасова, З.М.; Нурмаханбетов, А.Л.; Аймаганбетова, О.Х. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2024)
Мақала құмар ойынға тәуелділік аддикцияның психологиялық бейнелеуіне арналған. Адамның құмар ойынға тәуелділік аддикциясының сипаттамасы және әсер ететін ерекшеліктер, механизмдер. Зерттеудің негізі адамның қате ойлауының өзгеруіне және психологтың практикасында когнитивтік-мінез-құлық тәсілін қолдануға бағыталған. Мамандардың консультациялық әрекетінде деструктивті мінез-құлықты конструктивтіге аустырудың табиғатын түсіну адамның саналы тиімді схемаларын өзгертуге көмектеседі. Өйткені, когнитивтік-мінез-құлық тәсілін құмар ойынға тәуелділермен жұмыс істеу құралы ретінде схема-терапияны белсенді қолданылады. Бұл құрал ойынға тәуелді адамға шын мәнінде сындарлы және ұтымды тәсілге көшуге көмектеседі және оның нанымы мен ұстанымы өзгереді. Сонымен қатар, мақалада түрлі мамандардың құмар ойынға тәуелділік аддикциясы бар адамдардың өмірлік қиындықтарды еңсеру және психологиялық қолайсыздығын теңестіру үшін түрлі тәсілдерді қолданатыны көрсетілген. Зерттеудің мақсаты: адамның құмар ойынға тәуелділік аддикциясымен жұмыс істеуде заманауи тәсілдерді және психологтың құмар ойынға тәуелді адамдарға уақытылы көмек көрсетуін зерттеу.