Шет тіліндегі білім беру мәселелерін шешуде иммерсивті тәсілді жүзеге асыру - Юсупова, G.T.; Кульгильдинова, Т.А.; Сагимова, A.S. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Мақалада шет тіліндегі білім беруде иммерсивті тәсілді жүзеге асыру мүмкіндіктері көрсетілген. Виртуалды ортаның ерекшеліктері және оны білім беру процесінде қолдану сипатталған. Иммерсиялық технологияны қолдану арқылы шет тілі сабағын жаңа тәсілдермен құруға мүмкіндік беретін перспективалар анықталды. Иммерсивтілік ұғымы шет тілін оқыту процесінде цифрлық технологияларды батырудың және қолданудың заманауи технологияларына басқаша қарауға мүмкіндік береді. Студенттерде коммуникативті рефлексияны қалыптастыру процесінде иммерсивті технология және оның тиімділігі қарастырылады. Білім берудегі императивті тәсілдің анықтамасы мен тұжырымдамасының терминологиялық аспектісінде ұсынылған. Шет тілі сабағының техникалық мүмкіндіктерін кеңейтетін және толықтыратын көрнекілік принципін ескере отырып, иммерсивті тәсілдің білім берудегі басқа тәсілдермен (белсенділік, контексттік, ақпараттық) байланысы көрсетілген. Компьютерлік технологиялардың маңыздылығы сипатталады, олар қарым-қатынас үшін табиғи жағдай жасауға, оқушылардың мотивациясын арттыруға ықпал етеді, сонымен қатар барлық оқушылардың коммуникацияға қатысуын қамтамасыз етеді және мұғалімге тапсырманың орындалуын бақылау процесін жеңілдетеді. Сондай-ақ, шет тілді білім беру саласын цифрлық трансформациялау үшін виртуалды, толықтырылған және аралас шындық технологияларын енгізудің маңыздылығы мен қажеттілігі атап өтілді. Шет тіліндегі білім берудегі иммерсивті тәсілдің SWOT талдауы ұсынылған. Осы мақаланың мақсаты білім беру сапасын жақсарту үшін оқыту процесінде иммерсивті технологияларды іске асыру негізінде шет (ағылшын) тілін оқытуда цифрлық технологияларды қолдану ерекшеліктерін айқындау болып табылады. Бұл мақаланың өзектілігі шет тілін оқытуда иммерсивті технологияларды қолдану қажеттілігімен байланысты.