Бастауыш сынып мұғалімдерінің педагогикалық шеберлігін қалыптастыру ерекшеліктері - Кумисбекова, Ж.Н.; Нурпеисов, М.К. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Бұл мақалада бастауыш сынып мұғалімдерінің педагогикалық шеберлігі қалыптастыру ерекшеліктері туралы жан-жақты ашылған. Педагогикалық шеберлік дегеніміз бастауыш сынып мұғалімдерінің педагогикалық технологияны жетік меңгеруі, оны іс-тəжірибеде ұтымды пайдалана алуы. Педагогикалық шеберлік педагогикалық іс-əрекетте табысқа жеткізеді, жұмысқа жаңа сапалық мазмұн береді, педагогтың кəсіптік позициясын қалыптастырады. Шебер мұғалімге тəн кəсіби сипаттаманы да көруге болады. Сонымен қатар педагогикалық шеберліктің ерекшеліктері қабілеттілігі, əдептілігі, педагогтік техника, педагогтік тəуекелдік, педагогтік бедел ұғымдары да жан-жақты ашылған. Педагогтік əрекеттің түрлері іскерлік, шеберлік, шығармашылық, жаңашылдық ұғымдары да бастауыш сынып мұғалімдерінің педагогикалық шеберлігін қалыптастыруына өз үлесін қосады. Сондай ақ мұғалімнің кəсіби өсуінің компоненттері де арастырылған.