Студенттердің ағылшын тілін оқудағы жетістіктерінің педагогикалық-психологиялық шарттарын зерттеудің маңызы - Қабдықалымқызы, Ә.; Аюпова, Г.Т. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Мақалада студенттердің ағылшын тілін оқудағы жетістіктерінің педаго гикалық-психологиялық шарттарын зерттеудің маңызы айқындалады. Мұнда теориялық зерттеудің əдістері – нақтылау, сыни талдау, жалпылап, жинақтау, индукция жəне дедукция əдістері қолданылған. Осыған байланысты шетелдік жəне отандық педагогика, психология ғылымдарында «жетістік» ұғымының анықталынуы, оның теориялық-əдіснамалық негіздері, концепциялары жəне студенттердің оқу үрдісіндегі жетістіктерінің механизмдері басмты психологиялық, педагогикалық алғышарттар жəне құраушылар ретінде қарастырылады.