Ағылшын тілін оқытуда мультимедиялық технологияларды пайдалану - Кулахметова, М.С.; Ахмедиева , А.К. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Бұл мақалада ағылшын тілі сабақтарында жаңартылған білім мазмұны жағдайында жаңа мультимедиялық технологияларды қолдану мәселесі қарастырылады. Шет тілін үйрену жаңа деңгейге көтеріліп, оқытудың заманауи мультимедиялық технологиялары енгізілуде деген идея негізделген. Мультимедиялық технологиялар ақпаратты тез есте сақтауға ықпал етеді, шетелдік лексиканың есту және визуалды қабылдауына оң әсер етеді, сонымен қатар алынған материалды оқудан бос уақытта тыңдауға немесе көруге болатындығына байланысты қарым-қатынас дағдылары белсенді дамиды деген пікір дәлелденді. Мультимедиялық технологиялардың басты артықшылығы - оқушының ұялы телефон немесе компьютер арқылы үйінің қабырғаларында ағылшын тілін өз бетінше үйренуге мүмкіндігі бар. Бұл технологияны оқытудағы мұғалімнің рөлі-бұл ағылшын тілін оқытудың интерактивті ортасын құру және студенттерді сабақ тақырыбын сәтті игеруге бағыттау. Мультимедиялық технологияларды қолданудың ерекшелігі-көрнекі (иллюстрациялық) материал әр түрлі болуы мүмкін (сурет, жылжымалы ани мация, шағын бейне немесе видео және т.б.), сәйкесінше оқушылардың ағылшын тілін үйренуге деген ынтасы қалыптасады, осылайша сөйлеу белсенді дамиды, оқушы шетелдік лексиканы есту арқылы игере алады, сонымен қатар жазбаша сөйлеу дағдылары жақсарады. Біздің жұмысымызда Қазақстан Республикасының жалпы білім беретін мектептері жағдайында ағылшын тілі сабақтарында мультимедиялық технологияларды пайдалану әдісі сипатталған.