Педагогикалық ЖОО-да оқу процесін жетілдіру негізі ретінде іс-әрекеттік тәсілді іске асыру - Битибаева, Ж.М.; Лебедева, Л.А.; Косов, В.Н. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Орта мектеп үшін педагогикалық кадрларды даярлау процесінде оқу процесін жетілдіру жолдарын үнемі жетілдіру проблемасы өзекті болып табылады. Университеттегі педагогикалық процесс мектеп педагогикасында, әдістемеде, оқыту мен оқу әдістерінде болып жатқан өзгерістермен сәйкес келуі керек. Мақала педагогикалық мамандықтар студенттерін оқытудағы іс-әрекеттік тәсілді іске асыру мәсе лелеріне арналған. Талдау нәтижесінде біз оқытудың ең тиімді тәсілдерін анықтадық. Дайындықтың негізгі бағыты - іс-әрекетке бағытталған тәсіл. Авторлар студенттерді педагогикалық бағыттағы білім беру бағдарламаларына оқытуға белсенді көзқарасты жүзеге асыру бойынша жұмыс нәтижелерін ұсынды. Мақалада студенттерді оқу процесіне белсенді тартудың тәсілдері мен тәсілдері және олардың ойлау мен дербестіктің әдістемелік стилін қалыптастыру жолдары көрсетілген.