Техникалық жоғарғы оқу орнында физиканы оқытуда визуализация элементтерін қолдану арқылы білім сапасын жақсарту - Туймебекова, А.Т.; Габдуллина, А.Т.; Альмуратова, Г.Б. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Мақалада визуалды элементтерді физикалық практикаға енгізу туралы алдын-ала мәліметтер келтірілген. Ұсынылып отырған зерттеу тақырыбының өзектілігі көрсетілген және Blender бағдарламасын қолданып жасалған зертханалық қондырғының моделін жасау нәтижелері ұсынылған, бұл оның дизайны мен жұмыс істеу принципін эксперимент жасамас бұрын 3D форматында егжей-тегжейлі зерттеуге мүмкіндік береді. Кез-келген кезеңде оқыту бағдарламасына енгізілген визуализация элементтері оқу материалын тиімді түсінуге және қабылдауға ықпал ететіндігі көрсетілген. Нақты визуалды шындықта жасалған эксперименттік оқыту бағдарламалары ұсынылған, олардың студенттің танымдық қабілеттері мен психологиясына әсері қарастырылған. Бұл зерттеудің мақсаты визуалды мүмкіндіктер заманауи білім беру тәжірибесінде маңызды құрал болып табылатынын, сондай-ақ әлеуметтенуді қамтамасыз ететінін көрсету болды, өйткені оларда ойын элементтері бар және мұғалім мен оқушы, мұғалім мен оқушы арасындағы бірлескен жұмыс үшін зертхана ретінде пайдалануға болады. студент. Сонымен қатар, бұл жағдайда визуалды шындық деп барлық объектілер үш өлшемде ұсынылған, кең анимация бар және нақты уақыт режимінде кескіндер өзгеретін арнайы ақпараттық орта түсініледі. Оқытудың әдісі, құралы және технологиясы ретінде визуалды шындықтың физикалық мүмкіндіктері негізделеді.