Болашақ мұғалімдерді инклюзия шартындағы жұмысқа дайындау - Оразаева, Г.С. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Мақалада болашақ мұғалімдерді инклюзия жағдайында кәсіби іс-әрекетті жүзеге асыруға дайындау қажеттілігі ашылған. Қазақ ұлттық қыздар педагогикалық университетінің тәжірибесі баяндалады. Авторлардың пікірінше, жоғары оқу орнында ерекше білім беру қажеттіліктері бар адамдарға төзімділік пен эмпатияны дамытуға мүмкіндік беретін жағдайлар жасалуы керек. Болашақ мұғалімдерде ерекше қажеттіліктері бар студенттермен кәсіби іс-әрекетті жүзеге асыруға мүмкіндік беретін құзыреттілік болуы керек. Авторлар университет базасында ашылған №9 психологиялық-педагогикалық түзеу кабинеті мен инклюзивті және арнайы білім беруді дамыту ресурстық орталығының қызметі туралы ақпарат берді. Ерекше білім беру қажеттіліктері бар студенттермен жұмыс істеудің маңыздылығы анықталды. Ерекше білім беру қажеттіліктері бар адамдармен жұмысты ұйымдастырудың ерекшеліктерін білу болашақ мұғалімдерді инклюзия жағдайында кәсіби іс-әрекетке дайындаудың кәсіби аспектілерін анықтайды.