Steam-білім беруде Байес тәсілін енгізу және зерттеу - Абдыманапов, С.А.; Муратбеков, М.М. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2021)
STEM білімі қазіргі білім беру процесінің сөзсіз талабы. Бұл жұмыста STEM оқытудың қажеттілігі туралы біраз шолу жасалды және Байес Ықтималдықтар теориясына негізделген STEM оқытумоделін құру тұжырымдамасы ұсынылды. Бүгінгі күні оқытушылардан өз оқушыларын мансап пен кәсіби өмірге дайындау үшін «стандартты емес» ойлауды сұрайды, және STEM қолдана отырып, осындай тапсырма қоюда білім алушылардың сауаттылығы жас маманның құзыреттілігінің басты талаптарының бірі болып табылады. Бүгінгі таңда көптеген тәрбиешілер бұл сынақты қуана қабылдайды және қызығушылық пен жетістікке жетелейді, бірақ бұл өте қиын және қиын міндет болуы мүмкін. Бұл жұмыста біз Байес Ықтималдық теориясы мен STEM білімін жалпылау тұжырымдамасын ұсынамыз.