Ойын технологиясы химияны оқытудың тиімді құралы ретінде - Медетбаева, С.А.; Ахметов, Н.К.; Шиян, Н.И. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2021)
Мақалада дидактикалық және оқу ойындарының ұйымдастырылуы мен мазмұны қарастырылған, жалпы білім беру және жоғары мектептерде ойын түрінде оқытуда қолданылатын кейбіреулерінің сипаттамасы келтірілген. Авторлар «Электронды формула» атты оқу ойынын ұсынды, ол студенттерге атомдағы электрондарды электронды формулалар көмегімен суреттелген элементтердің деңгейлері мен ішкі деңгейлері бойынша бөлуді үйрету үшін қолданылады. Оқушылардың танымдық дербестігін дамытатын дидактикалық және авторлық оқу ойындарының әртүрлі түрлері талданады. Оқушылардың сабақта дидактикалық және оқу ойындарын қолдануға деген қызығушылықтары басым болды. Мектеп мұғалімдері кроссвордтар, викториналар, театрландырылған, зияткерлік ойындарды жиі қолданатыны көрсетілген, бірақ ойындардың алуан түріне қарамастан, оқу бағдарламасын қолдау үшін оқу құралдары мен білім беру ойындарының жиі болмауы байқалады.