Пәнаралық байланыстарды іске асыра отырып, химия сабақтарында STEM инновациялық әдістерін қолдану - Кусаинова, С.М.; Тантыбаева, Б.С.; Абылайхан, А.; Шаихова, Б.К.; Ережепекова, А.А. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
STEM-бұл академиялық ғылыми-техникалық тұжырымдамалар нақты өмір контекстінде оқытылатын интеграцияланған, пәнаралық оқыту тәсілі. Осы әдіс аясында оқушы нақты мәселелердің шешімін табуды және жаңа механизмдер, техникалар, бағдарламалар үшін прототиптер құруды үйренеді. Мақалада зерттеудің сипаттамасы келтірілген, оның мақсаты оқушылардың үлгерімін тексеру нәтижелері бойынша жаңартылған білім мазмұны аясында 8-сыныпта химия сабақтарында STEM тәсілін жүзеге асырудың тиімділігін анықтау болды. Нәтижелер химия сабақтарында STEM технологияларын қолдану экспериментке қатысушылардың үлгеріміне оң әсер еткенін көрсетті. Сонымен бірге, STEM қолдану студенттердің зерттелетін тақырыптың теориялық және практикалық аспектілерін оқуға және түсінуге деген ынтасын арттыратыны дәлелденді. Бұл әдісті қолдану әлемдік экономикадағы STEM сауаттылық пен бәсекеге қабілеттіліктің дамуына ықпал ететін мектеп, қоғам, жұмыс және бүкіл әлем арасында берік байланыс орнатуға мүмкіндік береді.