Интернет пен әлеуметтік медианың қазіргі қоғамдағы саяси мінез-құлыққа әсері - Жанадилова, А. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2023)
Бұл мақала интернет пен әлеуметтік желілердің саяси мінез-құлыққа әсері туралы әдебиеттерді талдау жасайды. Зерттеу пікір қалыптастырудың, жұмылдырудың, үгіт-насихаттың және жалған ақпарат мәселелерінің әсерін қамтиды. Нәтижелер әсердің күрделілігін және осы саладағы қосымша зерттеулердің қажеттілігін көрсетеді. Цифрлық кеңістіктің саяси салаға әсерінің оң және теріс аспектілері талданады. Интернет ақпаратқа қол жетімділікті кеңейтеді, азаматтардың саяси өмірге қатысуын арттырады, бірақ манипуляция мен деструктивті әсер ету қаупі де бар. Мақала кейінгі зерттеулердің маңыздылығын, әсіресе үнемі өзгеріп отыратын цифрлық ландшафт пен әлеуметтік медиа эволюциясы аясында көрсетеді. Бұл талдау интернеттің қазіргі қоғамдағы саяси мінез-құлыққа әсерін тереңірек түсіну үшін іргелі негіз ұсынады.