Ауыр атлетикадағы жарақаттардың алдын алу және қалпына келтірудің негізгі факторлары - Шаяхметов, Н.; Садвокасова, С. (Л.Н. Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университетінің хабаршысы. Педагогика. Психология. Социология сериясы, 2024)
Бұл мақалада ауыр атлетикадан жарақат алудың алдын алу және қалпына келтіру туралы құнды ақпарат бар. Ол ауыр атлетиканың күш пен фитнесті дамытудағы артықшылықтарын көрсетеді, сонымен қатар бұлшықет штамдары, тендинит, бурсит, буындардың созылуы және сынықтар сияқты жалпы жарақаттарды көрсетеді. Жарақаттанудың алдын алу үшін мақалада қолайлы салмақ, жылыту және салқындату, денеңізді тыңдау, жеткілікті ұйықтау және дұрыс тамақтанудан бастап дұрыс техниканы қолдану ұсынылады. Жарақат алған кезде медициналық көмекке жүгініп, демалу, мұз, қысу, көтеру, физиотерапия немесе дәрі-дәрмекпен емдеуді қамтуы мүмкін емдеу жоспарын ұстанған жөн. Сондай-ақ, мақалада дұрыс аяқ киім кию, тиісті жабдықты пайдалану, қауіпсіз жағдайда көтерілу және сіздің шектеулеріңізді білу сияқты қосымша кеңестер берілген. Жалпы, онда ауыр атлетикамен қауіпсіз айналысу үшін құнды ресурс ретінде қызмет ететін практикалық кеңестер мен беделді ұсыныстар бар.